Predsjedništvo

Potpredsjednici i članovi Predsjedništva Demokratske fronte

Potpredsjednici/ce

Alma Kratina

potpredsjednica Demokratske fronte

Kratina Alma rođena je 29. decembra 1966. godine. Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Trenutno angažovana kao stručna saradnica u Veterinarskoj stanici „ZEVET“. Osnivačica je i predsjednica Udruženja građanja „Žene Dalija“ Zenica, osnovanog da pomogne ženama slabijeg materijalnog statusa. Šefica je Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

kratina-alma
milan-dunovic-foto-patria

Milan Dunović

potpredsjednik Demokratske fronte

Milan Dunović rođen je u Sarajevu 1974. godine, gdje je završio osnovnu školu, zatim Drugu gimnaziju, te diplomirao na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije. Za vrijeme rata aktivno je učestvovao u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U februaru 2015. godine imenovan je na poziciju potpredsjednika Federacije BiH. 

zlatan-begic-4

Zlatan Begić

potpredsjednik Demokratske fronte

Zlatan Begić, rođen 1975. godine, docent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u oblasti Ustavnog prava. Autor je značajnog broja naučnih i stručnih radova iz ove oblasti, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je realizaciji značajnog broja projekata, te na velikom broju domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih konferencija. Kao sekretar i član Ekspertne grupe za ustavnu reformu Federacije BiH, formirane od strane Ambasade SAD-a, učestvovao je u kreiranju preporuka za ustavnu reformu, te u izradi nacrta novog Ustava ovog entiteta koji se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri. Također je bio član ekspertne komisije, formirane od strane Skupštine Tuzlanskog kantona radi implementacije odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci u Ustav ovog Kantona. Član je Međunarodnog udruženja za javno pravo i Uredničkog odbora Časopisa za politiku i pravo iz Kanade.

Predsjednik Glavnog odbora

22U195EB

Hajrudin Žilić

predsjednik Glavnog odbora Demokratske fronte

Rođen 1961. godine. Završio Vojnu gimnaziju, zatim Vojnu akademiju. Od 1992. pripadnik Armije RBiH. U Armiji RBiH i OS BiH obavljao  niz odgovornih rukovodnih dužnosti. Penzionisan  u skladu sa zakonom o sluzbi u OS u činu pukovnika. Posljednja dužnost u OS BiH načelnika G-2.

Obavljao funkciju ministra MUP ZDK. Član DF-a od samog osnivanja.

Izvršni sekretar

Hamed Hodžić

izvršni sekretar Demokratske fronte

 

hamed

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Pridruži nam se.

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL