Mešalić o sastanku u Mostaru: Nadam se da će trojkašima svanuti, jer nas kroz mrak vlasti i moći vode u zajedničku propast!

 I tako, dok se danas u Banja Luci direktno govori o otcjepljenju Rs-a, predstavnici tkz. “Trojke” Nikšić, Konaković, Forto, te vječni putnik bez cilja širom EU, turista na BiH budžetu Magazinović dolaze u centralu HDZ-a da pronađu bezbolni model dodatne podjele putem izbornog zakona.

Poručio je ovo šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu FBiH Mahir Mešalić i dodao:

“Bitno je samo da se izborni zakon upakuje da biraju narodi a ne građani ali da to bude pod plaštom EU integracija i samo formalno u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava”.

“U isto vrijeme, dok ćumuraju po Mostaru i na temu imenovanja Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, Čovićeva EU parlamentarka Željena Zovko, Stari most u Mostaru naziva isključivo “hrvatskim kulturnim naslijeđem u BiH”. Vjerovatno Željana misli na onaj dio kamenja Starog mosta koji je ostao u Neretvi. Nadam se da će u njihovim trojkaškim glavama ”svanuti dan’, jer im je mrak vlasti i moći, utabao put naše zajedničke propasti”, poručio je Mešalić.

“Jer stvari koje oni isporučuju ili one koje ce isporučiti nemaju popravni”, zaključio je šef Kluba DF.

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL