Komšić: Neophodno veće učešće dijaspore u društveno-političkom životu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bio je gost dijaspora foruma Bosne i Hercegovine “Danas, sutra i budućnost” na poziv njemačko-bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja “Sevdah” iz Frankfurta.

U razgovoru sa Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Njemačkoj, Komšić je rekao da su bh. građani najbolje integrirani u društvo u kojem žive, te da su njihove aktivnosti i podrška od velikog značaja za stabilnost i napredak Bosne i Hercegovine.

Komšić je kazao da su njihov trud i spremnost da pomognu svojoj domovini jači od svih pokušaja da se ona opovrgne i uništi.

Poručio je da je Bosna i Hercegovina zemlja hiljadugodišnje historije, koja je postojala čak i kada većina današnjih evropskih zemalja nije, te da pokušaji pojedinih vanjskih i unutrašnjih političkih faktora da je svojim destruktivnim politikama unište neće uspjeti.

Komšić je istakao da u Bosni i Hercegovini, bez obzira na prepreke, postoje politike koje žele da formiraju institucije putem kojih će biti lakše uspostaviti kontakt između naših građana u svijetu i BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta.

Tokom foruma razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i izborima koji će biti održani u oktobru.

Istaknuto je da je potrebno naći adekvatan način za lakše kanaliziranje zahtjeva bh. građana prema institucijama BiH i Savezne Republike Njemačke, te da je neophodno veće učešće dijaspore u društveno-političkom životu BiH.

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL