Dženan Đonlagić: Cilj je preuzeti dio suvereniteta Bosne i Hercegovine

Hrvatska vlast se ovih dana, po ko zna koji puta, na jedan neprimjeren i antievropski način miješa u pitanje unutrašnje politike suverene države Bosne i Hercegovine.
 
Lobira u zvaničnom Briselu i institucijama EU za cementiranje etničke podjele naše zemlje putem izmjena Izbornog zakona BiH. Ove sedmice opet dolaze birokrate iz Brisela da daju podršku i vjetar u leđa “optimističnom” Draganu Čoviću i njegovom tzv. elektorskom modelu izbora članova Predsjedništva BiH. Najkraće, modelu etničkog ekzkluziviteta, podjelu zemlje po etničkim šavovima, političkom uništavanju građanskog društva. Naravno, dolaze i da traže raspoložive “ručice” domaćih političkih aktera, a čiji zastupnici sjede u državnom parlamentu. Ima ih koji su spremni!
 
Preko etničke izborne jedinice i politike HDZBiH, vlast u Hrvatskoj zapravo preuzeti dio suvereniteta Bosne i Hercegovine i to na isti način kako to vlast u Srbiji radi preko entiteta RS.
 
Da znate, ovo je strateški cilj!
 
Državotvorna, konzistentna, kristalno jasna politika Demokratske fronte od 2018. godine do danas, prije svega kroz Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH, navedene tendencije zaustavlja. Tako će biti i dalje i nema popuštanja. Naš strateški cilj je građanska država, jednaka vrijednost glasa za sve, te sprovođenje svih presuda Evropskog suda iz Strazbura.

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL