TAKO SE TO RADI U „OPĆINI DESET PUTA VRIJEDNIJOJ OD DRUGIH“!

Jul 12 2017
(0) Comments

Nakon sto Klub  DF-GS u Općini Centar – Sarajevo  nije obavješten o Kolegiju koji je održan 28.06.2017 godine, i nakon što smo poslali upit zašto nismo pzvani – nikakav odgovor nismo dobili!

Za 10.07.2017 zakazana je sjednica sa 9 tačaka dnevnog reda iz čega  se može zaključiti razlog našeg  nepozivanja  na sjednicu Kolegija.

Naime,  iz materijala za sjednicu jasno se vidi  da načelnik predlaže i zakazuje sastanke OV. Za informaciju,  10.07. je trebala biti 13 redovna sjednica OV, što je za razliku od drugih Općina u KS skoro duplo. A to se upravo radi, da se materijali ne bi mogli pratiti i stručno analizirati.

Na ovoj sjednici vijećnici su  dobili jedan dnevni red, a rukovodstvo Vijeća predložilo drugi,  dopunjeni dnevni red!

Takodjer ,  OV Centar (rukovodstvo – koalicija ”SDA-SBB-NEZAVISNI i jedan penzioner)  vec treći put stavlja  istu tačku dnevnog reda, a ista je prije tri sjednice  oborena, tj nije dobila dovoljan broj glasova, a riječ je  o prodaji ”voćnjaka od 276 m2” u ulici Terezije, na lokaciji Skenderija i ista nije dobila većinu glasova na 10-toj sjednici.

Po poslovniku OV Centar, odluka koja ne dobije većinu na OV, ne može se naći  kao tačka dnevnog reda u periodu od 6 mjeseci.

Bez obzira na tu činjenicu i  bez obzira  na statutarnu komisiju koja je dala negativno mišljenje, ponovo je načelnik i rukovodstvo OV pokušavaju  staviti na dnevni red.

Obzirom da ni na toj sjednici vladajuća koalicija  nije imala dovoljan broj ruku i zbog tačke devet (prodaja zemljišta ”vočnjaka” 276m2 po prvoj cijeni od 207 000 KM, a po novoj cijeni od 248000) kompletan dnevni red je pao.

Koliki je to pritisak ineviđeno lobiranje , dovoljno govori samo to  da se ova tačka  tačka koje je pala ponovo  stavlja tri puta na dnevni red iako je i statutarna komisija dala negativno mišljenje!

Nova sjednica je zakazana za četvrtak  13.07. i naravno sa ponovo uvrštenom tačkom dnevnog reda ”prodaja zamljišta ”vočnjaka” 276 m2”. To nigdje nema,osim ,valjda u ovoj „najvrijednijoj općini!“