Naslovnica

SAOPŠTENJE KANTONALNOG POVJERENIŠTVA ZDK

Uzimajući u obzir jučerašnje medijske istupe gospodina Kasumovića, dužni  smo da se oglasimo u pogledu istih.

Naime, začetnik ideje o smjeni trenutne Vlade Zeničko-dobojskog kantona jeste gospodin Kasumović, te se DF kao opoziciona stranka u Skupštini ZDK odazvao pozivu na sastanak kojem su prisustvovale sve pozvane političke stranke.

Dolazak delegacije Demokratske fronte u punom kapacitetu, sa sva tri zastupnika u Skupštini kantona, kao i kantonalnim povjerenikom, bio je potvrda naše spremnosti da participiramo u započetom procesu smjene Vlade.

Međutim, na sastanku nije bilo famozne “18te ruke”, kao ni gospodina Čehića.

Shodno dogovoru na sastanku, bilo je planirano zajedničko potpisivanje dokumenta u Sarajevu, te nije bilo dileme o spremnosti gospodina Amidžića da isti potpiše kada se pojave i upitna “18ta ruka” kao i gospodin Čehić.

Uprkos naporima da pokušamo “dobiti” potpise od preostale “dvije ruke”, u tome nismo uspjeli. Optuživati Demokratsku frontu, kao i njenog zastupnika, da su opstruirali smjenu Vlade nije primjereno i apsolutno je netačno. Isto kao što nije istinita tvrdnja da je gospodin Kasumović imao direktan kontakt sa predsjednikom Demokratske fronte, gospodinom Željkom Komšićem.

Kantonalno povjereništvo Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona niti jednog trenutka nije odustalo od inicijative za smjenu aktuelne Vlade.

Isto tako, naše opredjeljenje za smjenu aktuelne Vlade je potvrđeno i “obaranjem” Izvještaja o radu iste na 36. Sjednici Skupštine ZDK.

Svaka inicijativa ili aktivnost koja za cilj ima kvalitetniji rad Skupštine kao i Vlade ZDK, uključujući smjenu trenutne, imat će apsolutnu podrške zastupnika Demokratske fronte.

Manipulisanje našim stavovima i “rukama”, kao i iskrenim i konstruktivnim razgovorima koje smo imali, te iznesene optužbe, nećemo dopuštati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *