Saopštenja

dsc_0520
(0)

SAOPŠTENJE SA SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA DEMOKRATSKE FRONTE

Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjoj sjednici najoštrije je osudilo dogovor Čović – Dodik o izmjenama Zakona o Ustavnom sudu BiH, ocjenivši to kao flagrantan primjer antidejtonskog djelovanja i totalnog urušavanja pravnog sistema u ..

  • 21 Dec 2016
mostar2
(0)

SAOPŠTENJE GO DF MOSTAR

Delegacija Gradskog odbora Demokratske fronte Mostar sudjelovala je na sastanku u vezi ponovnog pokretanja razgovora u vezi sa rješavanjem problema oko višegodišnjeg neodržavanja izbora u Mostaru i neprovođenja odluke Ustavnog suda. Iako najavljeni d..

  • 08 Dec 2016
dsc_1577
(0)

SAOPŠTENJE SA SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA DEMOKRATSKE FRONTE

Na sedamnaestoj redovnoj sjednici, održanoj u četvrtak, 01.12.2016. godine Predsjedništvo Demokratske fronte usvojilo je Strateške smjernice za buduće djelovanje ove stranke. Nakon iscrpne analize proteklih opštinskih/općinskih izbora, Predjedništ..

  • 01 Dec 2016
mostar2
(0)

SAOPŠTENJE DF-a: MOSTAR – AVETI PROŠLOSTI U GRADU NA NERETVI

Jutros su u Mostaru postavljene zastave nekadašnje tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne. Danas je predviđena proslava dvadeset petogodišnjice te „avet republike“, koju je poništio Dejton. Večeras će se na brdu Hum iznad Mostara organizirati i va..

  • 17 Nov 2016
dsc_1324
(0)

Održana 16. redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Predsjedništvo Demokratske fronte održalo je danas u Sarajevu 16. redovnu sjednicu na kojoj je razmatrana politička analiza zvaničnih rezultata Općinskih izbora 2016. godine. Ponovljen je stav da Stranka, s obzirom na to da su ovo bili njeni prvi op..

  • 12 Nov 2016
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(0)

Saopštenje Demokratske fronte: BH država u „slučaju Orašje“

Postojanost države Bosne i Hercegovine, izostanak jasnih  stavova njenih institucija i čelnih ljudi koji ih vode – već postaje praksa, koja samo po sebi, ruši njene temelje. Na neviđenu i ponajmanje diplomatsku ofanzivu iz Republike Hrvatske k..

  • 04 Nov 2016