Saopćenje Demokratske fronte HNK: SDA je vrhunac licemjerja i potcjenjivanje inteligencije građana

Feb 07 2018
(0) Comments

Umjesto da se ušute i nadaju kako će im građani zaboraviti njihove dogovore za HDZ-om o miniranju jedinog realnog prijedloga izmjene izbornog zakon, KO SDA ponovno javnost pokušava uvjeriti kako je bijelo crno, a crno bijelo.

Nakon što je Predstavnički Dom Parlamentna Federacije, na čelu sa predsjedavajućim koji dolazi iz SDA, upravo g. Mušićem, dva i pol mjeseca, mimo svih obzira , te kršeći Poslovnik o radu odbijao da zakaže sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o SDP-ovom i DF-ovom prijedlogu izmjena Zakona o izbornim jednicama i broju mandata, vladajuća koalicija ( SDA, HDZ ) odlučila je da opstruira održavanje sjednice i pokretanje rasprave o ovom prijedlogu kojim se provode  odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje izbora te provođenje izborne volje građana.

Zastupnici SDP-a i DF-a bukvalno su od strane vladajućih spriječeni da kroz Parlament Federacije čiji sastav odražava demokratsku volju građana predlažu rješenja. Vladajuća koalicija kidnapovala je Parlament Federacije i pretvorila ga u besprizornu skupštinu u kojoj glas i prijedlog građana ne vrijede apsolutno ništa, dok sa druge strane vrijede jedino njihovi dogovori o njihovoj zajedničkoj pljačci građana Federacije.

Na njihovu nesreću i pokušaj iskrivljavanja činjenica dovoljno je citirati njih i njihove koalicione partnere u HDZ-u: „Mi smo svoje obećanje ispunili. Hoće li SDA, vidjet ćemo. Test će biti u utorak, kada bi se taj SDP-ov i DF-ov neustavni prijedlog zakona trebao naći na dnevnom redu Zastupničkog doma Federalnog parlamenta“, izjavila je u emisiji “Zrcalo tjedna” Naše TV predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Naravno SDA je u potpunosti ispoštovala zahtjeve HDZ-a i pokazala kako im gđa Bradara i g. Marinko Čavara određuju kvorum.

Što se tiče Mostara, dvije godine čekamo da HDZ i SDA konačno odgovore što su to usuglasili na tajnim sastancima. Podsjetimo na činjenice od prije godinu i pol:  “Priča o podjeli Mostara u koju se lagano ušlo i o reorganiziranju Mostara je jedna potpuno druga priča. S te strane ja sam imao jasan stav da ostavimo tu priču za neke druge pakete i razgovore u BiH”, rekao je Čović.

Četiri godine su hranili krokodila nadajući se kako će njih pojesti zadnje.

Saopćenje SDA na kraju pokazuje vrhunac licemjerja i potcjenjivanje inteligencije građana.  Jasno nam je da pokušavaju sami sebe uvjeriti kako nisu mislili ono što su mislili i rekli ono što su rekli, ali da pokušavaju javnosti podmetnuti loš vic, kako treba vjerovati njima, a ne vlastitim očima, to je zaista nova razina bezobrazluka.  Građani moraju odlučiti hoće li se sijamski blizanci SDA-HDZ na kraju smijati svima nama.