Rešidat: Penzioneri ne smiju gladovati zbog HDZ-ovih želja o načinu formiranja vlasti

Jan 29 2019
(0) Comments

Aktuelna vlast Federacije BiH svoju nesposobnost za usvajanje budžeta FBiH a samim time i za isplatu penzija ne može fakturisati nikome drugom nego sebi, smatra zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu FBiH Samer Rešidat.

Rešidat navodi da se izgovori koji dolaze prije svega iz HDZ-a BiH a tiču se neusvajanja budžeta FBiH, besramno pokušavaju dovesti u vezu sa propalim HDZ-ovim prijedlogom Izmjena izbornog zakona.

“Upravo je to jučer, i više nego cinično, poručila predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara. HDZ i Bradara tobože poručuju da bi sa izborom delegata u Dom naroda, a samim time i usvajanjem budžeta FBiH sve bilo uredu samo da je prihvaćen njihov sramni i anticivilizacijski prijedlog izmjena izbornog zakona, a ovako po logici Lidije Bradare, penzioneri mogu i da gladuju”, rekao je Rešidat.

“Prema tome, ovakvo bezobrazno ponašanje HDZ-a je još jedan njihov doprinos blokadi Federacije BiH, koju po njihovom mišljenju moraju na svojim plećima ponijeti penzioneri a sve kako bi se u konačnici udovoljilo njihovom modelu formiranja vlasti koji u prvom redu podrazumijeva zaštitu, tzv. nacionalnih, u ovom slučaju HDZ-ovih interesa”, kazao je Rešidat.