Naslovnica

Radončićeve maškare neće određivati politički kurs DF-a

Demokratska fronta smatra potpuno neutemljenim medijske navode koji su se pojavili a u kojima se govori o tobožnjem Komšićevom pokušaju uklanjanja Nikšića.

Ne razumijemo ovoliku količinu bespotrebne nervoze koju je ispoljio gospodin Nikšić referišući se na određene glasine u vezi sa utjecajem Fahrudina Radončića na političke odnose u Bh. bloku. Posebno je neprimjereno da Nikšić  razbijajući Bh. blok, tu fakturu plasira putem Radončićeve cinične zabrinutosti za sudbinu socijaldemokratije. Samo naivan čovjek može vjerovati u tu zabrinutost. Ipak, možemo reći da je ta vrsta „zabrinutosti“ proprocionalna Radončićevoj zabrinutosti za ostanak u vlasti i nastavak tijesne saradnje sa onim politikama koje ne žele dobro Bosni i Hercegovini.

Indikativna je i zabrinutost Radončićevih „ljevičarskih“ maškara koje su svoju akademsku i analitičarsku karijeru posvetili političkom spaljivanju DF-a.

Već mjesecima slušamo kako te „intelektulane“ maškare na osobit način pokušavaju izvršiti svojevrsnu eutanizaciju javnosti putem negiranja bilo kakve opasnosti po državu, od strane po Bosnu i Hercegovinu destruktivnih politika. Pod krinkom lažne zabrinutosti za socijaldemokratiju, oni doslovno ismijavaju ozbiljnost izazova pred kojima se ova država nalazi, pri tome se uopće ne osvrćući na ista ili slična upozorenja, koja je primjera radi, nedavno naglasio gospodin Bogić Bogićević. Međutim, te maškare zasigurno, iako imaju ambiciju, kao ni bilo ko drugi, neće određivati politički kurs DF-a.

One thought on “Radončićeve maškare neće određivati politički kurs DF-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *