Naslovnica

Radno-svečana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte povodom 8 godina djelovanja Stranke

Povodom 7. aprila – osme godišnjice osnivanja Demokratske fronte u Sarajevu je održana radno-svečana sjednica Predsjedništva Stranke.

U osam godina Demokratska fronta je interes države i građanski princip političke organizacije Bosne i Hercegovine stavljala u prvi plan djelovanja iako je to nekada značilo da će Stranka i njeni članovi biti izloženi žestokim javnim kritikama zbog, možda nepopularnih, ali nužnih poteza, zaključeno je na sjednici.

Također, članovi Predsjedništva zaključili su da je Demokratska fronta radila i na okrupnjavanju lijevo-građanske političke opcije kao alternative etno-nacionalnim podjelama koje propagiraju oni koji se u ovom momentu čine jačim nego ikada, te da će Demokratska fronta na tome raditi i u narednom periodu, o čemu je posebno razgovarano u radnom dijelu sjednice.

Stanje sa pandemijom korona virusa tema je o kojoj se također razgovaralo na sjednici Predsjedništva, te je konstatovano da su zastupnici Demokratske fronte na svim nivoima vlasti pokazali odgovornost u borbi sa pandemijom u vidu svakog mogućeg pritiska na Vladu Federacije BiH i Vijeće ministara BiH da nabavka vakcina i početak vakcinacije bude prioritet u radu svih predstavnika vlasti.

Sjednica Predsjedništva održana je u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Kantonu Sarajevo i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Svim članovima i simpatizerima, svim građanima koji prepoznaju vrijednosti za koje se borimo i u toj borbi nas podržavaju, čestitamo Dan osnivanja i djelovanja Demokratske fronte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *