Izjave

PREDSTAVLJAMO: Zekerijah Alagić – Ika, kandidat DF-a za gradonačelnika Bihaća

Gospodin Alagić (1961.) rođen je u Bihaću .

Po završetku studija u Sarajevu i sticanja zvanja doktora veterinarske medicine, vraća se u rodni Bihać te u JP „Veterinarska stanica” Bihać dobiva prvo zaposlenje. Od tad do danas, uposlenik je ovog preduzeća, gdje prolazi profesionalni razvoj od pripravničkog staža do rukovodica.

Početkom agresije na BiH, 1992. godine, stavlja se na raspolaganje Armiji R BiH u kojoj je proveo sve ratne godine, prvo kao kao pripadnik teritorijalne odbrane, a kasnije kao član interventnog voda „Azra” i načelnik veterinarske službe 501. slavne brigade 5. korpusa A R BiH.

Aktivan je član Veterinarske komore FBiH u kojoj je predsjednik administrativno-stručnog odbora. U dva mandata je obavljao funkciju predsjednika Udruženja veterinara USK.

Kao doktor veterinarske medicine u kontinuitetu je radio, kako na vlastitom, tako i na stručnom usavršavanju uposlenika preduzeća na čijem je čelu. Rezultiralo je to i izvrsnom saradnjom sa Sarajevskim, Zagrebačkim i Bečkim veterinarskim fakultetima.

Učesnik je brojnih stručnih seminara i konferencija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Otvoren pristup radu i saradnja sa drugim institucijama, a posebno Zavodom za zapošljavanje, omogućila je da u ovim teškim vremenima ponudi pripravnički staž brojnim doktorima veterinarske medicine, sanitarnim inžinjerima te tehničkom osoblju. Sa ovom dobrom praksom planira nastaviti i u budućnosti.

Ljubav prema sportu, prisutna od najranijeg djetinjstva, opredijelila ga je i da kroz cijeli svoj radni vijek bude aktivan u svim segmentima sportskog života Bihaća.

ZAŠTO SE KANDIDUJEM ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA?

„Dugogodišnje iskustvo i ostvareni poslovni rezultati JP „Veterinarska stanica“ Bihać, čiji sam direktor kao i aktivan društveni angažman u mnogim poljima, opredijelili su me da se kandidiram za poziciju gradonačelnika Bihaća. Vjerujem da zajedno sa svojim sugrađanima mogu napraviti brojne pozitivne promjene za dobrobit svih stanovnika grada, u kojem sam se rodio, u kojem su rođena moja djeca, za koji sam se borio i iz kojeg moja porodica i ja ne namjeravamo nikada otići.

Iako se osjećam privatno i profesionalno ostvarenom osobom, spoznao sam da se šire društvene promjene na bolje mogu ostvariti samo kroz aktivno uključivanje u politiku.

Siguran sam da će moji sugrađani prepoznati u meni poštenu, ozbiljnu, vrijednu i sposobnu osobu, koju žele vidjeti na čelu svog grada.“ (Zekerijah Alagić- Ika,dr. vet, med.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *