Potpredsjednik F BiH Milan Dunović u posjeti Goraždu

Feb 29 2016
(0) Comments

5cac84ec28e9ea20a71a2111a480a79d_5a9bbfd5e28f8a3949c2d783edfe792b

Potpredsjednik FBiH, gospodin Milan Dunović, danas se susreo sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde. Nakon konstruktivnog razgovora sa Premijerom i ministrima u Vladi BPK Goražde, Potpredsjednik FBiH posjetio je proizvodne pogone firme “Prevent” Goražde. U sklopu današnje zvanične posjete gospodin Dunović je sa saradnicima obišao i porodicu Jovanović nastanjenu u selu Šašići.

Nakon službenog dijela posjete, u svojstvu člana Glavnog odbora DF-a, gospodin Dunović posjetio je i prostorije KO DF Goražde. Na sastanku koji je uslijedio, gospodin Dunović je iskoristio priliku da članove i simpatizere DF-a upozna sa aktuelnim političkim zbivanjima u BiH i FBiH te o djelovanju DF-a, ciljevima i planovima u budućnosti. U razgovoru sa članovima DF Goražde gospodin Dunović je odgovarao na postavljena pitanje upućena od strane naših članova. Istakavši važnost lokalnih privrednika, poželio je oporavak direktorici firme “Bekto Precisa” i članovima porodice Bekto koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u Žepču.

Jedna od bitnih tema razgovora sa članovima bilo je izlaganje gospođe Almine Raščić koje se odnosilo na proces otuđenja imovine “Udruženja porodica šehida i poginulih boraca” – tačnije uslova i okolnosti pod kojima je protivzakonito dokapitalizovana “Šeh-in” pumpa koja je bila u vlasništvu ovog udruženja. DF Goražde iskoristit će sve raspoložive snage i sredstva kako bi spriječila ovu neviđenu pljačku koja se izvodi uz veliku pomoć i saradnju lica koja u našem gradu obnašaju važne političke dužnosti. U vezi sa tim, a na tragu poslaničkog pitanja postavljenog od strane poslanika DF-a na 7. redovnoj sjednici PD PFBiH, gospodin Dunović će dati podršku da se aktualizira ovo pitanje od značaja za “Udruženje porodica šehida i poginulih boraca” putem Ministarstva pravde FBiH. Gospođa Raščić vjeruje da bi, ukoliko predmet dođe na razmatranje i pokrene se proces u Tužilaštvu, porodice šehida i poginulih boraca dobile spor težak nekoliko miliona KM.
Gospodin Dunović i gospodin Kurtanović (savjetnik za pitanja mladih pri Kabinetu Potpredsjednika FBiH) razgovarali su i sa predstavnicima udruženja mladih i Komisije za mlade, te izrazili podršku i otvorenost za njihove projekte.

U organizaciji posjete gospodina Dunovića učešće su uzeli predsjednici OO i KO DF Goražde, te članovi GO i Predsjedništva sa prostora BPK Goražde.