POTPREDSJEDNIK F BiH MILAN DUNOVIĆ PODRŽAT ĆE RAD KOŠARKAŠKOG KLUBA 3K SARAJEVO

Apr 22 2016
(0) Comments

Potpredsjednik F BiH Milan Dunović primio je danas u posjetu selektora košarkaške reprezentacije BiH u kolicima, Sabahudina Keču.

Selektor reprezentacije BiH, koji je ujedno i predsjednik-trener košarkaškog kluba 3K Sarajevo, prezentirao je potpredsjedniku Dunoviću svoj dugogodišnji rad. Govorio je i o problemima sa kojima se nažalost susreće u svom poslu, ali i svakodnevnom životu. Istakao je da je sport kojim se bave najskuplji sport za osobe sa invaliditetom, te da su potrebna velika finansijska ulaganja  i odricanja za dobre rezultate. BiH je jedna od najboljih zemalja Evrope u ovom sportu što je podsticaj za sve igrače da budu još bolji i prevaziđu svakodnevne prepreke s kojima se susreću. Klub 3k je trostruki evropski šampion, a za cilj im je u narednom periodu u saradnji sa Centrom za socijalni rad KS raditi na okupljanju mladih osoba sa invaliditetom. Na taj način žele im pomoći da se kroz sport integrišu u naše društvo, te im omogućiti ravnopravan život u našoj zajednici.

Potpredsjednik Dunović je kazao kako je za pohvalu sve što selektor Keč i njegovi igrači rade. Smatra da je od izuzetne važnosti raditi na integrisanju osoba sa invaliditetom u naše  društvo i omogućiti im neometan svakodnevni život i posao. U okviru svojim budžetskih mogućnosti potpredsjednik Dunović će finansijski pomoći rad kluba 3K, koji će u periodu od 09.- 18. juna mjeseca biti domaćin evropskog prvenstva košarke u kolicima.