DF Kantona Sarajevo: Vi sve znate, a narod izgleda ne zna!

Oct 09 2017
(0) Comments

Osjećamo obavezu da se obratimo javnosti vezano za cirkularne slike vijećnika OV Novo Sarajevo koje kruže internet portalima i društvenim mrežama, a gdje se, uz slike pojedinih vijećnika koji su glasali za ime dvorane „Novo Sarajevo“ ili bili suzdržani, pojavljuje i grb Demokratske fronte.

Sa žaljenjem priznajemo da su Adem Olovčić i Fikreta Nevesinjac koji su glasali „za“ i suzdržani Srđan Srdić (a koji je lobirao na zborovima građana protiv naziva „Goran Čengić“) bili članovi Demokratske fronte i vijećnici izabrani ispred DF-a na posljednjim lokalnim izborima.

Odmah nakon izbora i ulaska u salu OV Novo Sarajevo, nastupila su pijačna cjenkanja i trgovina vijećnicima, gdje je ovo troje vijećnika počelo podržavati prijedloge SDA i na vijeću glasati suprotno stavovima DF-a. Isti su svojim postupcima iznevjerili građane Novog Sarajeva koji su dali glasove DF-u, te svojim priklanjanjem SDA odredili većinu u OV NS.

Adem Olovčić, Fikreta Nevesinjac i Srđan Srdić su vrlo brzo nakon ulaska u OV NS isključeni iz DF-a, tako da je puka slučajnost da se na internetu mogu pronaći fotografije na kojima uz pomenute stoji naš logo.

A o postignutim cijenama u pijačnim cjenkanjima može vam reći usporedni radno-pravni status pomenutih pojedinaca prije i nakon ulaska u OV Novo Sarajevo.

Demokratska fronta se, priznajemo, uči na svojim greškama, pa tako i na ove tri, gore pomenute.

I kako naš uvaženi predsjednik Željko Komšić kaže: „Uradili ste šta ste uradili, a mi pamtimo…!

Obzirom da je klub vjećnika SDA izvrsio detaljnu anketu i analizu po mjesnim zajednicama i donio odluku da se sportska dvorana u Novom Sarajevu ne zove po Goranu Čengiću pozivamo SDA da nam predoči rezultate ankete po mjesnim zajednicama u Novom Sarajevu i Kantonu Sarajevo, a vezano za vodosnabdjevanje pomenutih Opština. Interesuje nas da li je građanstvo podržalo svakodnevne redukcije vode u našem gradu, tj kako su oni glasali povodom ovog problema.

Ako su zadovoljni, u šta sumnjamo, molimo vas da nam kažete kako u tom slučaju podržavate volju građana. Recite nam isto jesu li ti građani glasali da nam zdravstvo bude na ovakvom nivou kakvo je sada? Pošto ste toliko bliski sa građanima reći nam šta kažu za akcize? Jel i to volja građana? Da li ste pitali one borce što danima mrznu pred vladom jel im bolje tamo nego sa svojim porodicama? I to je sigurno volja građana!

Pošto ste bliski narodu i svakodnevno komunicirate sa njima recite nam “jel narod zna” da smo prvi u Evropi, a četvrti u svijetu po broju nezaposlenih.

Ako imate i ta saznanja molimo vas da ih podjelite sa nama jer kako stvari stoje vi sve znate, a “narod ne zna”!