Naslovnica

ODRŽANA PRVA SJEDNICA ODBORA ZA PRIPREMU KONGRESA DEMOKRATSKE FRONTE

Danas je u Sarajevu održana prva sjednica Odbora za pripremu 2. redovnog Kongresa Demokratske fronte na kojem je donesena Odluka o broju, načinu i kriterijima za izbor delegata Kongresa,  Prijedlog Odluke o načinu i kriterijima predlaganja kandidata za Glavni odbor, kao i Prijedlog Pravila izbornog postupka za predsjednika Demokratske fronte i članove Glavnog odbora i Nadzornog odbora Demokratske fronte.

Također, na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program Stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

Činjenica je da drugi kongres Demokratske fronte dolazi u prelomnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, da nedavni događaji u našem neposrednom susjedstvu kao i neke izjave novog visokog predstavnika upućuju na to da je, više nego ikada do sada, u pitanje dovedena cjeovitost Bosne i Hercegovine i da jačaju snage koje se zalažu za disoluciju i podjelu zemlje.

Ostanemo li gluhi i slijepi na ove narastajuće tendencije, budemo li i dalje zabavljeni svojim podjelama na „naše“ i „vaše“ , na vratima smo definitvne podjele Bosne i Hercegovine!

Krajnje je vrijeme da se „prebrojimo“ na one kojima je borba za državotvornost i cjelovitost jedine nam domovine glavni cilj i one druge koji  svojim izjavama i postupcima „prodaju“ zemlju i vode je u propast.

Siomptomatično je takođe da niko, pa ni visoki predstavnik, ne poduzima ništa kako bi zaustavio člana Predsjedništva koji svakodnevno poziva na raspad ove zemlje a njega, visokog predstavnika, poredi sa Hitlerom i nacizmom!

Zbog svega toga, pozivamo članove Demokratske fronte, simpatizere, građane BiH, intelektualce i sve dobromisleće ljude da se odupru ovim nasrtajima na integritet Bosne i Hercegovine. Krajnji je čas. Ako sada ne reagujemo, poslije će biti kasno.

Vidimo se 9.oktobra na 2. Kongresu Demokratske fronte! Poziv na odbranu  domovine biće osnovna poruka ovog skupa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *