ODRŽANA 2. REDOVNA SJEDNICA OV LUKAVAC

Dec 30 2016
(0) Comments

U protekla dva dana održana je 2. redovna sjednica OV Lukavac. Načelnik Opštine Lukavac, inače zajednički kandidat DF- a i SDP- a, nalazi se u nezavidnoj situaciji jer u OV Lukavac većinu imaju stranke SDA, SBiH i predstavnici manjina. Na pomenutoj 16-o satnoj sjednici našlo se 19 tačaka, a jedna od najbitnijih je i Usvajanje budžeta za 2017. godinu, koji je vladajuća većina bahato i na štetu svih građana Opštine Lukavac bez straha, stida i srama preglasala i oborila, a i sve ostale tačke koje je predložio Načelnik Opštine.

Razlog za obaranje budžeta bio je (kako su vijećnici iz većine u neformalnom razgovoru rekli) to što ljevica nije sarađivala sa većinom, odnosno što na njihov zahtjev nismo sve zdušno gledali i puštali da njihove tačke dnevnog reda prođu bez bure i komentara.

Tačke koje su prošle na ovoj sjednici su uglavnom tačke predložene od strane vladajuće većine, a one se odnose na nezakonito imenovanje Predsjedavajućeg Opštinskog Vijeća, imenovanja i izmjene statuta u Javnim ustanovama, u kojima su bili dužni da ispoštuju ono što su po izbornoj trgovini sa partnerskim stranačkim kolegama dogovorili.

Vijećnici Demokratske fronte Dajana Čolić, Alen Nuhić kao i predsjednik kluba vijećnika Demokratske fronte Emir Imamović su tokom 2 dana, konstantno, po svim spornim tačkama ukazivali na nepravilnosti i kršenja raznih zakona, pravilnika i Ustava. Klub vijećnika DF- a u ovom vijeću nema potrebnu većinu za donošenje odluka, ali imamo svoje stavove i principe koje smo svojim građanima i obećali, a i dužni predstaviti ih,  što ćemo nastaviti i u budućem radu OV Lukavac.

Na sreću građana opštine Lukavac, kompletne prijenose sjednica građani su mogli pratiti na lokalnoj RTV Lukavac, a što je, kako kažu, povećalo gledanost na pribložno 80%.

KLUB VIJEĆNIKA DF LUKAVAC