Naslovnica

Odbor za pitanja mladih DF-a: HNS-ovi medijski huškači oduševljeno promovišu optužbe na štetu BiH

Odbor za pitanja mladih DF-a najoštrije osuđuje propagandno djelovanje medija pod izravnom kontrolom tzv. HNS-a, organizacije koja za krajnji cilj ima rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Naime, mediji pod kontrolom tzv. HNS-a tokom jučerašnjeg dana, prvobitno su oduševljeno donosili naslove u kojima se, pozivajući se na spornu izjavu predsjednice Hrvatske naglašava da je “Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog islama”.

Tek kada se predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odlučila za pokušaj demantiranja svojih tvrdnji, koje opet kada je riječ o samoj Grabar Kitarović, nisu nikakva novost, mediji pod kontrolom tzv. HNS-a su počeli da optužuju sve i svakoga, a ponajviše medije iz Sarajeva za navodno širenje mržnje, što je potpuni nonses.

Stoga mi smatramo da je Kolinda Grabar Kitarović svojim nevještim pokušajem demantovanja same sebe i svoje političke strategije prema BiH, koja se ponajbolje manifestira kroz optužbe za “militantni islam”, zapravo Čovićevim medijskim huškačima pokvarila dernek, jer oni čvrsto vjeruju i energično promoviraju, što se da vidjeti iz njihovih izvještavanja, u ono što se Grabar Kitarović danas ustručava ponoviti.

Uvjereni smo da neće proći puno vremena, a svi ćemo, naročito Vijeće za štampu BiH, imati priliku da čitamo iz pera HNS-ovih medijskih huškača iste te kvalifikacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *