Izjave

Kratina: Političko prijateljstvo SDP-a sa HDZ-om ne može se zamagliti medijskim manipulacijama

Bilo je jasno da će HDZ nedolaskom na sjednicu Kolegija Zastupničkog doma na kojoj su se usaglašavali zaključci Vanredne sjednice o usložnjavanju unutrašnje sigurnosne situacije u Federaciji,  a u svjetlu najave o formiranju rezervnog sastava policije entiteta RS koju je inicirao Klub DF – GS   izbjeći izjašnjavanje o zaključcima što se i desilo njihovim nepojavljivanjem na  nastavku sjednice. Oni očigledno zbog svojih “političkih prijateljstava” i interesa ne žele  stati iza zaključka broj 4, konsenzusom potvrđenog na Kolegiju Zastupničkog doma,  a kroz koji je definisano:

  • Ukoliko aktivnosti na donošenju Zakona o rezervnom sastavu  RS -a ne budu obustavljene ili zaustavljene Federacija Bosne i Hercegovine će poduzeti  sve mjere na zaštiti sigurnosti građana.

Konkretno o mjerama je govorio na samoj sjednici i Federalni ministar MUP-a. Ono što je evidentno u trenutnoj sigurnosnoj situaciji je da SDP, koji je bio protiv održavanja sjednice, kroz svoje medijske izjave nastavlja sa dovođenjem u pitanje smisla održavanja sjednice i to na način da se ponovo bavi svojim slobodnim tumačenjima saopštenja Demokratske fronte.

U svojoj namjeri da sve što dolazi iz Demokratske fronte tendenciozno i zlonamjerno diskredituju, šaljući to neprestano u javni prostor previđaju da je cilj Demokratske fronte jedino bio dati do znanja građanima  da ćemo bez obzira na sve pritiske, „i lijeve i desne“, istrajati u odgovoru na svaki pokušaj destrukcije ove zemlje. To podrazumijeva i naš odgovor na najavljeno formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske. U tom svjetlu nastavak pokušaja da se obesmisli ova važna sjednica je najblaže rečeno sve samo ne odgovorno ponašanje SDP-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *