Naslovnica

Kratina: Optuživanje DF-a od strane NS zato što HDZ nije dobio Izborni zakon je kompliment

Šefica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Alma Kratina reagirala je na tvrdnje zastupnice Naše stranke da je DF krivac zato što nije formirana Vlada Federacije BiH.

“I ptice na grani znaju da Vlada Federacije BiH nije formirana zato što HDZ i Dragan Čović formiranje Vlade Federacije BiH uslovljavaju usvajanjem HDZ-ove diskriminatorske vizije Izbornog zakona BiH, te stoga čitavu Federaciju BiH drže u stanju blokade. Zna to i gospoda iz Naše stranke, ali više nikoga uopće ne čudi stara navika Naše stranke da u odsustnom trenutku staju na stranu HDZ-a. Jedina krivica DF-a je u tome što mi nismo dopustili usvajanje HDZ-ovog anticivilizacijskog prijedloga izmjena Izbornog zakona. Ako nam to iz Naša stranke stavljaju na teret onda smo mi ponosni na to što nismo dopustili uvođenje etničke diskriminacije u izbornom sistemu BiH. 

Optužbe zbog toga što nije popušteno pred HDZ-ovim političkim željama shvatamo kao kompliment. Građani Bosne i Hercegovine nisu ni slijepi ni glupi, kao što to u  NS misle.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *