Komšić pozdravio najavu kandidature kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva

Apr 08 2018
(0) Comments
Pozdravljam najavu kandidature kandidata Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Potez Naše stranke smatram duboko principijelnim, poručio je lider Demokratske fronte Željko Komšić.

“Raduje me da će građani, u duhu demokratije, biti u prilici da biraju između više kandidata. Za razliku od onih koji izborni proces zamišljaju u jednom totalitarnom duhu, pri čemu je kandidatura dopuštena samo jednoj političkoj opciji, moje je mišljenje suprotno. Građani zaslužuju što širu ponudu kandidata različitih ideoloških i političkih profila”, naveo je Komšić.
Međutim, koristim ovu priliku da se zahvalim krugovima bliskim Draganu Čoviću -dodao je.
“Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih),  prema kandidaturi kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji sve ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može da pobijedi Dragana Čovića i HDZ, dok je pak sa druge strane po toj logici nelegitiman onaj koji može da pobijedi i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe”, zaključio je Komšić.