Naslovnica

KO DF HNK: Kritično u Kantonalnoj bolnici bolnice Dr.Safet Mujić

Kantonalni odbor Demokratske fronte HNK/Ž potiče zakonske osnivače Kantonalne bolnice Dr.Safet Mujić da se odazovu na svoje obaveze i odgovornosti i da u Kantonu imamo stabilan medicinski centar Dr. Safet Mujić.

JU KB Dr. Safet Mujić mora ostati na usluzi građana i skrbiti o zdravlju ljudi, neopterećeno sličnim problemima Skupština  kao osnivač u punoj je obavezi u zakonskim okvirima riješiti nastalu situaciju i iznaći rješenje i isplatiti postojeći dug. Obustavom rada mogu nastati dalekosežne posljedice kako po uposlene tako po zdravstvenu skrb građana. .

  Menadžment i sindikat, moraju izvršiti pritisak na Kantonalnu Skupštinu, Vladu  i nadležno ministarstvo kako i sami radnici. U rješavanja problematike Kantonalne bolnice treba da se u svom kapacitetu i nadležnostima zainteresuju nadležno entitetsko Ministarstvo zdravstva kao koordinaciona institucija  kada je zdravstvo u FBiH u pitanju.

Zavod zdravstvenog osiguranja  HNK/Ž  nije u stanju samo riješiti problem i već očekivano će prebaciti   svoju odgovornost prema ministarstvu.

Nebriga o višemilionskim dugovima i ignorantski pristup prema Kantonalnoj bolnici je nedopustiv , te apelujemo da se stanje u javnom zdravstvu čiji je Centar sudionik započne žurno rješavati.

Demokratska fronta proklamuje vrijednosti socijalne države , gdje brigu o zdravstvenom sistemu i javnom zdravlju građana stavlja u prioritet svojih aktivnosti i aktivnosti svih onih koji su u prilici i obvezi riješiti sistemske probleme. Kantonalni odbor Demokratske fronte zainteresirana je strana da se ovaj problem rijesi i daje  podršku uposlenima i ovo pitanje stavlja u fokus konkretnih političkih aktivnosti u Kantonu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *