Naslovnica

Klub DF-a u Parlamentu FBIH: Probuditi usnulo Ministarstvo zdravstva Federacije BIH

Klub Demokratske fronte u ZD Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je danas pored niza amandmana i zaključaka uputio i zaključak koji je po našem mišljenju jedan od najbitnijih koji bi ovaj dom trebao usvojiti. Zaključak ima za cilj da probudi usnulo Ministarstvo zdravstva Federacije BIH i da krenemo u nabavku vakcina protiv COVID-19.

Svjedoci smo da su zemlje iz regiona i ostatka svijeta već počele imunizirati svoje stanovništvo a u našoj zemlji još nisu pokrenuti ni pregovori. Ovim zaključkom se zadužuje Vlada FBIH da zajedno sa Odborom za zdravstvo Parlamenta FBIH krene u pregovore za iznalaženje načina za nabavku dodatnih količina vakcina protiv COVID-19.

Rok za realizaciju ovog zaključka je 30 dana, a o provedenim aktivnostima potrebno je izvijestiti Parlament najkasnije na narednoj sjednici.

Na ovaj način u odluku o vakcini kao i njenoj nabavci donosiće struka, kao i stranke pozicije i opozicije. Time će sam proces biti maksimalno transparentan, a odluke će donositi ljudi iz struke. Ovakav način po našem mišljenju treba da bude primjer i ostalim nivoima vlasti koji ce donositi bitne odluke oko javnih nabavki i oko donošenja krupnih odluka.

Jedino zajedno možemo da pobijedimo ovu pošast i da izađemo iz krize, a sve u interesu građana koji su nas birali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *