Primitivne reakcije HDZ i SNSD na rezoluciju Bundestaga svjedoče porazu tih politika

 

 

 

Primitivne i necivilizacijske reakcije HDZ i SNSD-a na Rezoluciju koju je usvojio Bundestag a kojom se pruža podrška Bosni i Hercegovini, te precizno imenuju krivci, političke ličnosti i opcije koji rade na destabilizaciji i blokadama reformskih procesa, na najbolji način govore koliko je ovakva ocjena političkog stanja od strane vodeće zemlje članice EU bila potrebna.

Rezolucija Bundestaga može značiti prekretnicu u odnosu prema Bosni i Hercegovini, jer je konačno odbačen princip relativizacije političke odgovornosti i izjednačavanja strana. Sada je vrlo jasno da u Bosni i Hercegovini problem ne prave probosanske političke snage, bilo da su one na vlasti ili u opoziciji, nego je jasno označeno da svi ključni i glavni problemi potiču od politika koje i sada baštine ideologiju genocida i etničkog čišćenja.

Njihove primitivne reakcije u kojima potpuno izbezumljeni vrijeđaju ljude na osnovu etničke pripadnosti samo dodatno potvrđuju to zbog čega i jesu označeni onako kako su od strane Bundestaga označeni.

Demokratska fronta ovim putem pozdravlja rezoluciju koju je usvojio njemački parlament, kao i činjenicu da je etnički princip takozvane konstitutivnosti naroda koji proizvodi nejednakost među ljudima, a u konačnici i korupciju, označen kao izvor problema a ne rješenja. Rješenje je u prihvatanju građanskih i evropskih principa, koje također preporučujemo onima koji su danas doživjeli brutalan poraz, kako bi se konačno urazumili.

Koalicija Željko Komšić – Za građansku državu

 

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL