Dunović: Dodikov fašizam će biti poražen, DF je građanska partija 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

– Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik Srni.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

Na Dodiku izjavu reagirao je potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović.

‘Milorad Dodik napisa svašta, ali činjenica je da DF jeste građanska stranka. Nacionalizam nama, za razliku od njega,  nije blizak. Mi nastavljamo borbu za građansku državu, a fašizam svake vrste će uskoro biti poražen”, poručio je Dunović.

“Za Dodika smo ja, i slični meni, odavno već “nelegitimni”, redovno smo i lažna građanska stranka. No, dostigli smo u njegovim očima i novi nivo: obilježeni smo opasnim nacionalističkim, muslimanskim pulsom. Njegov bijes i nesuvislost zaključivanja, potvrđuje ispravnost našeg puta”, zaključio je Dunović.

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL