Čović besramno laže, niko iz Sarajeva nije glasao protiv reformskih zakona, pozivamo Delegaciju EU da predloži sankcije za HDZ i SNSD 

Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su „kočničari iz Sarajeva” najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji, Demokratska fronta ovim putem još jednom želi podcrtati, da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik.

Besramne laži koje izriče Dragan Čović u funkciji su prikrivanja njegovog i HDZ-ovog antidržavnog djelovanja. Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB.

Pozivamo Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini da hitno predloži uvođenje sankcija od strane EU Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu Bosne i Hercegovine. Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije da to uradi, smatrat će se saučesnikom u blokadi evropskog puta BiH.

 

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL