Uvesti sankcije Bevandi (HDZ), ometanje izbornog procesa krivično djelo

 

Demokratska fronta poziva na proširivanje međunarodnih sankcija na ministra finansija Vjekoslava Bevandu, kao i sve zvaničnike u Bosni i Hercegovini koji budu ometali izborni proces, s obzirom na jasne poruke koje su upućene od strane Evropske komisije, OSCE-a, OHR-a i Sjedinjenih Američkih Država.
 
Posljednji potez ministra Bevande, koji je odbio na sjednici Vijeća ministara predložiti da se raspravlja o zahtjevu CIK-a za izdvajanje sredstava za održavanje izbora, a što je imao obavezu učiniti, je dokaz da Dragan Čović nije odustao od plana da izbore pokuša blokirati.
 
Važno je prisjetiti se i pisma Olivera Varhelyia upućenog ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi, i poziv da iz budžeta osigura novac za pripremne radnje za organizaciju izbora. Takvim stavom Evropske Komisije se jasno identificira krivac za ometanje izbornog procesa.
 
Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, morao bi znati da ometanje izbornog procesa, osim što predstavlja izravan napad na demokratiju, jeste krivično djelo, a pravo na podnošenje krivične prijave imaju svi građani Bosne i Hercegovine.
 

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL