Šestoaprilski amandman na Ustav Bosne i Hercegovine: Institucionalna i ustavna zaštita državne imovine!

 

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je u parlamentarnu proceduru uputio “šestoaprilski amandman” na Ustav Bosne i Hercegovine.
 
Amandmanom se predviđa institucionalna i ustavna zaštita državne imovine, odnosno zemljišta, šuma, rijeka, rudnih blaga i prirodnih bogatstava, kao i željeznica, puteva, nacionalnih parkova, galerija, muzeja i drugih dobara od državnog interesa.
 
Upućivanje ovog amandmana predstavlja institucionalni odgovor na antiustavno djelovanje NSRS i Željke Cvijanović koja je potpisala objavljivanje entitetskog zakona o nepokretnoj imovini RS.
 
Klub Demokratske fronte poziva sve zastupnike i delegate u Parlamentarnoj skupštini BiH da podrže predloženu izmjenu Ustava BiH s ciljem zaštite cjelokupne državne imovine u kontekstu opšteg interesa.
 
Istovremeno, Dženan Đonlagić, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš, kao državni parlamentarci, pozivaju Visokog predstavnika u BiH da odmah, bez daljnjeg odlaganja, poništi neustavni i antidejtonski entitetski zakon koji se tiče državne imovine, a koji je izglasala NSRS i formalno odobrila Željka Cvijanović. 
 
Ako ovo ne uradi, to će značiti da se stavlja na stranu onih politika koje djeluju s ciljem rušenja države Bosne i Hercegovine.
 

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Sekretarijat Demokratske fronte

 

Adresa: Radićeva br. 8, 71 000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 710 400

Fax: +387 (0)33 711 620

E-mail: sekretarijat@fronta.ba

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL

Kada pobjeđuju poštenje i istina i Bosne i Hercegovina pobjeđuje!

Copyright © 2022 – Demokratska fronta – Design by AL