Zlatko Miletić 

Rođen je 28.06.1966. godine u sarajevskoj općini Centar. Osnovnu, kao i Srednju školu unutrašnjih poslova završio je u Sarajevu 1984. godine, a odmah po završetku upisao Vojnu akademiju u Beogradu i Sarajevu.

Nakon studija zaposlio se u republičkom SUP-u gdje je radio do 1990. godine. Nastavak radnog iskustva stiče u Stanici javne bezbjednosti između 1990. i 1992. godine, a 92. je odlikovan zlatnom policijskom značkom.

Rukovodeće pozicije, od zamjenika komandira pa do načelnika stanice vršio je do 1995. godine, dok je 1996. godine bio pomoćnik ministra za politiku, portparol, šef JPS-a u Federalnoj upravi policije, uključujući različite pozicije u Jedinici za osiguravanje ličnosti i objekata, sve do 2002. godine kada postaje šef za borbu protiv terorizma u BiH i savjetnik za sigurnost Predsjedavajućeg Vijeća ministara. Dva mandata na poziciji direktora ispunio je od decembra 2002. godine do decembra 2010., u istom mjesecu 2010. godine, imenovan je za izvršnog direktora Agencije šefova policija jugoistočne Europe (SEPCA).

Od maja 2013. do maja 2015. godine bio je Ambasador BiH at large pri Ministarstvu vanjskih poslova zadužen za pitanja i borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, odakle je došao na mjesto Savjetnika u kabinetu Ministra sigurnosti BiH.

Certificirani je predavač iz oblasti “Organizovani kriminal, terorizam i korupcija,” te član Svjetske asocijacije šefova policije (IACP).

Na mjestu Generalnog sekretara Demokratske Fronte je od decembra 2015. godine.

Djelimično poznaje engleski i njemački jezik.

Živi u Sarajevu, oženjen je i otac dvoje djece.