Naslovnica

DF: HDZ i SBB, SDP i Naša stranka na identičan način pokušavaju diskreditovati DF

Interesantno je jedinstvo stavova koje iskazuju SDP, NS, HDZ i SBB prema Demokratskoj fronti, odnosno vidna istovjetnost njihovih stavova, kao da se radi o novoformiranom političkom bloku.
Ne postoji skoro apsolutno nikakva razlika u načinu denunciranja DF-a kao građanske političke opcije. HDZ i SBB, SDP i Naša stranka sinhronizirano ponavljaju isprazne fraze i floskule, u namjeri da DF-u odrede politički identitet. Porazno je da su čak i stranke koje se nazivaju građanskim strankama u potpunosti preuzele matricu nacionalističkih medijskih i političkih huškača.


Ipak nas u DF-u raduje da smo se našli na njihovoj meti, jer je to još jedan dokaz ispravnosti DF-ove politike. Neka drugovi iz SDP-a i Naše stranke i dalje nastave da se služe istom retorikom kao HDZ i SBB, i neka ne strahuju od toga da će DF izgubiti glasove.


DF suvereno donosi svoje odluke. Ne trčimo po mišljenje u tornjeve, niti patimo od one vrste kompleksa po kojoj je zalaganje za građansku Bosnu i Hercegovinu bošnjačka politička platforma samo zato što je dijelu bošnjačke politike vizija građanske Bosne i Hercegovine prihvatljiva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *