Naslovnica

DEMOKRATSKA FRONTA TUZLANSKOG KANTONA: STOP UCJENAMA, POZIVAMO NA ODGOVORNOST PREMA GRAĐANIMA

Odluka SDP-a, Naše stranke, SBB-a, i PDA (privatnog projekta Mirsada Kukića), da spriječe usvajanje dnevnog reda na sjednici Skupštine TK, kako se ne bi uopće moglo raspravljati o Budžetu TK za narednu godinu predstavlja klasičnu ucjenu građana koji na bilo koji način ovise o ovom, najvažnijem finansijskom dokumentu. Gospoda iz pomenutih stranaka, se na vrlo neodgovoran način pokušavaju “dokopati” vlasti ne razmišljajući o mogućim posljedicama za borce, radnike u obrazovanju, policiji, pravosuđu itd. Cijenimo ih neodgovornim i podsjećamo na slijedeće iz bliske prošlosti:Kada je Mirsad Kukić, uz pomoć svojih privatnih poslanika uspio smijeniti Vladu Bege Gutića, PDA tada nije imala dovoljnu većinu za izglasavanje Budžeta TK.

Demokratska fronta je tada kako bi pokazala odgovornost prema građanima, bez bilo kakve političke koristi podržala Budžet, jer smatramo da je taj dokument, o kojem ovisi desetine hiljada ljudi u našem kantonu, “nadstranačka priča”, ida tu nema mjesta za blokade, niti političke osvete i razmirice.

Dakle, tada je Demokratska fronta pokazala političku zrelost, nasuprot političkoj pohlepi, nezrelosti, i neznanju koju pokazuju SDP, Naša stranka, SBB i PDA. Očito da su gospoda iz pomenutih stranaka i privatnog projekta zaboravili kome služe. Iz tog razloga, želimo ih podsjetiti, da nije dobro ucjenjivati građane blokadama, posebno borce kojim možemo zahvaliti našu slobodu i priliku da doprinesemo razvoju društva. SDP, Naša stranka, SBB i PDA očito su to zaboravili, te čak ne žele ni dati priliku Skupštini TK da raspravlja o Budžetu, pokušavajući sakriti vlastitu sramotu i odgovornost za politikantstvo kojim se bave. Prošlost je pokazala da od SBB-a možemo svašta očekivati, jer zapravo predstavnici ove stranke u TK ne odlučuju ni o čemu. Međutim, nisu nam jasne kolege u SDP-u i Našoj stranci, koji žele oživjeti privatni projekat Mirsada Kukića, nazvan Pokret demokratske akcije.

Dame i gospodo iz pozicije i opozicije!

Klub Demokratske fronte u Skupštini TK vas poziva da “političku bitku” i sve ostalo što s tim dolazi ostavimo za skupštinske klupe. Pozivamo Vas da zajedno usvojimo Budžet TK za 2021. godinu, i time pokažemo građanima da smo njima odgovorni, da znaju zašto nas plaćaju. Budžet TK ne treba i ne smije biti alat za “političko potkusurivanje”. To će i vrijeme pokazati, sigurni smo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *