Demokratska fronta Novi Grad: Premijer Konaković može biti sve osim zabavan

Jul 22 2017
(0) Comments

Umjesto da Vlada premijera Konakovića preko svojih direktora sanira vodovod, otvori Zetru, oporavi GRAS, pojeftini grijanje ili bar pokosi i pokupi travu, premijeru KS glavni problem je ko radi u Turističkoj zajednici. Bravo premijeru, hvala Vam što ste nam oči otvorili jer da niste mi bismo i dalje mislili da je Vaš posao gore pobrojano.

Ali sada nam je jasno: Vaš je posao da znate gdje ko radi, ali ne i šta radi. Tako već treća godina Vašeg mandata „curi“, a mi i dalje bez vode tokom noći, a često i tokom dana. Tako, u trećoj godini Vašeg mandata prodajete hotel Maršal kao da su u njemu odsjedali gubavci, dok hoteli okolo izvrsno rade a još se i novi grade. Tako, u trećoj godini Vašeg mandata nema ko da pokosi travu u olimpijskom gradu. Tako, premijeru Konakoviću, u trećoj godini mandata koji traje još samo godinu, dođoste na ideju da sedmično održavate press – ako nas to ne izvuče, odlazak u Njemačku sigurno hoće. Jer te vaše brojke o zaposlenima i nezaposlenima imaju više veze sa spomenutom zemljom nego sa Vašim angažmanom. Ako nastavite ovako, sve ćete nas zaposliti – u Njemačkoj.

Ruku na srce, zadužili ste Vi mnogo ljudi, jer zaista brojne Vaše stranačke kolege, rodbinu i prijatelje ste zaposlili. Dokaz za to su i optužnice protiv vašeg stranačkog vrha za zapošljavanje mimo biroa, ali sa preciznom tarifom. Ali sigurni smo da Vi niste kao oni, Vi ste ipak svoji, pa smijete „odrondati“ svojima. A mi mislili da se premijer nešto pita, da ne mora da ruži nego da može da naredi, da ne mora rondati, nego samo zamoliti i da stvari budu urađene. Zato nas je glas razuma iz Vaših usta prosvijetlio, sad nam je jasno zbog čega treba da budemo kivni. Naravno da to nije zato što ne smijete da kažete šta se dešava u Studentskim domovima, Vodovodu, GRAS-u, Televiziji Sarajevo, ZOI-u… a još manje se imamo pravo ljutiti što te firme propadaju dok treća godina mandata prolazi.

Nakon Vašeg istupa mi smo postali svjesni da ste Vi,  kao premijer i mi, obični svijet isti: niko nas ni za šta ne pita. Postavljaju vam/nam direktore kojima niste/smo zadovoljni, šalju nam visoke račune, čak i one koje smo platili, provaljuju u kuće i stanove kad god požele i mi im, kao ni Vi, ništa ne možemo. Radujemo se malim stvarima, čokoladi kada dobijemo ViK!

Znate, to je kao kad se osjećate potpuno bespomoćno, kao mrav koji sutra može biti pregažen, kao dvije nedužne studentice, kao da vam diriguje neka nevidljiva ruka, kao da ste lutka na koncu, kao da ste pijun i ništa više!