Naslovnica

Delegacija Demokratske fronte položila vijenac u Memorijalnom centru Potočari

Danas su Hamed Hodžić, direktor Demokratske fronte, Amir Kulaglić, potpredsjednik Demokratske fronte, Hamdija Gušić, predsjednik OO DF Srebrenica i Adnan Lukač, član Odbora za pitanja mladih posjetili Memorijalni centar Potočari i odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.
Ovom prilikom delegacija Demokratske fronte bila je u posjeti Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa” koje se godinama bore za istinu i pravdu za svoje sinove i očeve.

Demokratska fronta će uvijek davati veliki značaj Srebrenici potpuno svjesni teškog života koji ljudi ovdje žive, kao i hrabrosti koju imaju povratnici u Srebrenicu i Potočare, kao i čitavu Republiku Srpsku.

Podsjećamo javnost i na to da je Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Demokratske fronte u parlamentarnu proceduru uputio izmjene i dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima su predviđene zatvorske kazne za one koji negiraju i veličaju genocid i ratne zločine ili daju imena javnim objektima po presuđenim ratnim zločincima.

Srebrenica je rana na srcu svakog Bosanca i Hercegovca. Da se ne zaboravi…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *