Blog

(0)

Blog Edite Velić: SDA BIROKRATIJA

Inicijativu koju sam podnijela u februaru ove godine, jučer su odbili  SDA-SBB-SBiH, dok istovremeno istu inicijativu podnosi zastupnica SDA koja će biti razmatrana na sljedećoj sjednici i bit će usvojena kao predizborni mehanizam SDA koja se godinam..

  • 07 Jun 2016
Dunovic2
(0)

Blog Milana Dunovića: KONSTITUTIVNOŠĆU PROTIV KONSTITUTIVNIH

Vodi se višedecenijska borba za konstitutivnost naroda. Ta bitka je predstavljena kao esencijalna odrednica opstanka na ovim prostorima. Ukoliko si konstitutivan – postojiš, ukoliko nisi – smetaš. Zbog toga i imamo onu nesretnu kategoriju Ostali. P..

  • 07 Jun 2016
dunovic
(0)

Blog Milana Dunovića: VAŽNO IM JE DA ODVAŽNO – ZANEMARE USTAV

Dvadeset i kusur godina od završetka rata. U međuvremenu … iskreno vjerovao, nadao se, očekivao da će ova Država konačno krenuti naprijed  – putem zakonitosti, ekonomskog progresa i u korak sa naprednim evropskim tokovima. Ta iluzija o ..

  • 30 May 2016
(0)

Blog Alme Kratine: U prilog dehumaniziranom društvu u kojem živimo!

Nismo isti i nemamo ista prava kao građani/ke BIH čan ni formalno pri ulasku u zgrade i za govornice najviših državnih institucija, federalnog i državnog Parlamenta. Bosna i Hercegovina je potpisnik svih međunarodnih deklaracija o poštivanju lj..

  • 27 May 2016
(0)

Blog Edite Velić: Kultura između kladionica i MMF-a

Kultura između kladionica i MMF-a Oblast kulture u Bosni i Hercegovini je decentralizovano uređena. Ministarstvo civilnih poslova BiH nadležno je za utvrđivanje osnovnih principa koordinacije, usklađivanje planova entitetskih tijela vlasti i definisa..

  • 26 May 2016