Blog

ivana robovic blog
(0)

Blog IVANE ROBOVIĆ: DUHOVNOST I LJEVICA U BOSNI I HERCEGOVINI

Naočigled dva kontradiktorna pojma, duhovnost i ljevica su pojmovi koji su toliko suštinski isprepleteni da bi njihova separacija bila Sizifov posao za bilo koga. Naime, pojam ljevice u Bosni i Hercegovini se jako često i pogrešno poistovjećuje s kom..

  • 09 Aug 2016
Milan Dunovic
(0)

Nama je postalo normalno sve što drugima nije! Blog Milana Dunovića

Narod u BiH nekako po inerciji, navici, naopakoj logici, ne pravi razliku između „uobičajenog“ i “normalnog“. Zašto to radimo? Zašto smo pristali na ispodprosječnost? Kako, kada, u kom to momentu su nam uspjeli tako maestralno isprati mozgove..

  • 02 Aug 2016
Hamed Hodžić
(0)

Blog Hameda Hodžića: ZAKON DRUMOM – PRAKSA ŠUMOM

Blog Hameda Hodžića, Nosioca liste za opštinske izbore Stari grad – Sarajevo  ZAKON DRUMOM – PRAKSA ŠUMOM U svoj sili političkih tema i nadmudrivanja pred predstojeće lokalne izbore, od pitanja globalnog svjetskog poretka do pitanja legalnosti ..

  • 25 Jul 2016
Mensura beganovic
(0)

Blog Mensure Beganović

I nakon više od 20 godina od proglašenog završetka rata u Bosni i Hercegovini možemo postaviti pitanje: da li se rat zaista okončao? Ako se usudimo malo bolje pogledati stanje u zemlji i na koji način se odnosimo prema žrtvama rata, može se uočit..

  • 22 Jul 2016
(0)

“JE L’ SARAJ’VO GDJE JE NEKAD BILO?!” Blog Aide Koristović

“JE L’ SARAJ’VO GDJE JE NEKAD BILO?!” GRAD SARAJEVO – kaže USTAV, je glavni grad BOSNE I HERCEGOVINE. Jeste, ali usljed ratnih posljedica, političkih zavrzlama te sporosti u izvođenju reformi u razvoju gradske samouprave još uvijek nije zako..

  • 12 Jul 2016