Aktuelnosti

873×400
(0)

Demokratska fronta: Istina se mora saznati!

Povodom najnovijih dešavanja u vezi sa cjelokupnim slučajem vezanim za tragičnu smrt Dženana Memića, te oslobođajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića, koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo teretilo za njegovu smrt uzrokovanu saobraćajnom nes..

  • 21 Jul 2018
1
(0)

DEMOKRATSKA FRONTA: REAKCIJA NA PRIOPĆENJE KLUBA HDZ BIH-HNS

Kada je u pitanju Klub HDZ BiH-HNS, ništa nas više ne može iznenaditi, pa ni najnovije priopćenje u kojem su, očekivano u odnosu na dosadašnju separatističku politiku, odbili učestvovati  na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Kao što ..

  • 20 Jun 2018
DSC_0906 – Copy
(0)

Amir Vrca: Ovdje je kriminal i partijski i nacionalni interes

Član Predsjedništva Demokratske fronte, Amir Vrca, oglasio se povodom jučerasnjih usvojenih izmjena Krivičnog zakona FBiH, čije saopćenje prenosimo u cijelosti: Sramotne su i porazne jučerašnje izmjene Krivičnog zakona FBiH, kojim su na najperfid..

  • 20 Jun 2018
DSC_0505
(0)

Održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Predsjedništvo je još jednom podržalo  inicijativu  da se po hitnom postupku na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nađe Prijedlog Zakona o izbornim jedinica..

  • 18 Jun 2018
FB_IMG_1522569168210
(0)

VILDANA SELIMBEGOVIĆ: Željko Komšić, sam protiv svih

Može li Zlatni ljiljan bez hrvatske putovnice i katolik koji ne prakticira vjeru treći put ući u državno Predsjedništvo? Kada je – i to prvi – najavio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ubrzo je priznao da je i sam sebe ..

  • 18 Jun 2018
1
(0)

DF: Izetbegoviću zauzmi se za uhapšenog studenta u Turskoj

Demokratska fronta poziva nadležne institucije države da se hitno uključuje u rješavanje slučaja bh.studenta Selmira Mešetovića koji je kao državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen u Turskoj. Nas u Demokratskoj fronti ne začuđuje šutnja minista..

  • 04 Jun 2018