Blog

Adi Mirojević, član KO DF KS: Samo se LUD može radovati IZDAJI

Narodna mudrost iz naslova, najbolje opisuje domet saopćenja nastalih iz propagandne kuhinje buduće opozicije u Kantonu Sarajevo. Naime, kako je u petak 13. decembra objavljeno da je trenutnoj većini u Kantonu Sarajevo došao kraj, tako je krenula i bjesomučna kampanja protiv Demokarske fronte i predsjednika Željka Komšića. Sada se već može reći uzaludna kampanja, koja osim uvreda i etiketiranja građanima nije ponudila ni jedan valjan argument da je riječ o političkoj kataklizmi. 

Jasno je svim dobronamjernim građanima da je nastala kataklizma, kada su pojedini nadobudni ljevičari shvatili značaj DF-a i temeljem istog ostali bez teško stečenih pozicija na nivou Kantona Sarajevo. Značaj koji su od samih početaka „šestorke“ podcjenjivali, nastojali izigrati i koristiti „šestorku“ za ideološki obračun sa DF-om. Stoga i ne čudi haranga, kojom je u svega nekoliko sati počela bitka svih protiv DF-a, tako da smo kao njihovi dojučerašnji saborci za „bolji“ Kanton Sarajevo postali glavni izdajnici građanskog društva i naravno kantonalne vlade. 

Pitam se o kakvoj se ovdje izdaji radi? O izdaji jer je DF spreman da prihvati odgovornost i ne dopusti sebi luksuz da se odrekne bilo kog partnera sa kojim može osigurati izgradnju i unapređenje institucija, kao osnovnog preduvjeta za dalji razvoj cijele zemlje? O izdaji građanskih ili socijaldemokratskih vrijednosti koje znače ne biti nikakva smetnja retrogradnim snagama u Bosni i Hercegovini? Ili možda o izdaji jer smo spremni istrpjeti kritiku javnosti, mnoga nerazumjevanja, kao i propogandna podmetanja onih koji su se iz svoje nemoći, bez argumenata okrenuli polemici sa nama? O izdaji birača, jer nije popularno reći da su politički projekti s nacionalnom notom još jaki, već je lakše reći: “Nikad sa njima”. O izdaji građana jer su nam tobože dali glas da se sklanjamo pred naletima nacionalizma, šovinizma i negiranjima Bosne i Hercegovine?

Ako smo ti izdajnici, ponosno ću reči da jesmo. A predvodnici kukavičkih udara po DF i ponavljanja najmonstruoznijih laži protiv predsjednika Željka Komšića, samo su pokazali svoje pravo lice. I očiglednu namjeru  da prikriju haos u svojim redovima, zaboravljajući da je na svjetlo dana izašla istina o njima. Istina koja je daleko od reformskog kursa, borbe protiv nepotizma ili borbe protiv koncentriranja moći u rukama pojedinaca. Zaista žalosno je gledati njihovo lamentiranje i radovanje nad navodnom izdajom, jer misle da će im poslužiti kao dobar propagandni alat. Pokazujući i nama i cjelokupnoj javnosti da imaju ozbiljan problem sa vlastitim identitetom, koji ogoljavaju slaveći našu navodnu „izdaju“. A kako naslov reče: „Samo se lud može radovati izdaji“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *